Проекти


Научи се да караш ски

включени ученици от I до IV клас

научи се да караш ски 2015

научи се да караш ски 2015

Програмата е съвместна инициатива на Българска федерация ски, Министерството на младежта и спорта, Мтел, Министерството на образованието и науката  чрез Регионалните инспекторати по образование София-град, София-област, Смолян, Благоевград, Пловдив, Плевен и Кюстендил.

В проекта „Научи се да караш ски“ са включени ученици от I до IVклас, които в рамките на 4 дни безплатно получават обучение по ски от високо квалифицирани инструктори

Целта на проекта „Научи се да караш ски“ е да допринесе за за развитието на детско-юношеския спорт. С провеждането му Българска Федерация Ски се надява да спечели за белите спортове все повече нови симпатизанти и привърженици на ските от страна на подрастващото поколение. Освен за развитието на зимните спортове, основния партньор на БФСки в програмата „Научи се да караш ски“ Мтел се грижи и за безопасността на ски пистите. През 2015 година телекомът инициира кампания за безопасно каране, която цели да обърне внимание на скиорите и сноубордистите колко важно е да спазват правилата по пистите. За тази цел компанията осигури табели с предупредителни послания, които са поставени на ключови участъци по пистите, на предпазните мрежи, както и на всички протектори, разположени на опасни места, където има стълбове, машини за сняг, дървета, контейнери и други.

period 2013, 2015, 2016